Lamara Strijdhaftig werd geboren in Hoorn, Nederland. In 2012 tijd maakte ze deel uit van het dans-theater gezelschap Don’t Hit Mama en trad ze op in veel verschillende theaters zoals Koningklijk Theater Carré en Het Nieuwe DeLamar Theater. Ze studeerde in 2016 af van het PACT College in Amsterdam als professioneel allround danseres en werkte als commercieel model mee aan fotoshoots en commercials voor merken zoals Nike, Afterpay en Philips.

In 2019 werd ze aangenomen op de bekende acteerschool Film Actors Academy Amsterdam (faaam), waar ze Camera – Acteren heeft gestudeerd. 

Afgelopen zomer is Bon Bini Holland 3 uitgekomen, waar ze de hoofdrol speelt naast o.a. Jandino Asporaat en Tygo Gernandt. Recentelijk vloog ze naar het buitenland om haar eerste rol in een Amerikaanse film op te nemen waar de hoofdrollen worden gespeeld door Emilia Clarke en  Chiwetel Ejiofor. Daarnaast heeft ze laatst de award ‘Best Actress’ gewonnen op het 48Hour Film Festival Rotterdam met de film ‘Queen’s Day’ en speelt ze een grote rol in de nieuwe romantische komedie ‘Expeditie Cupido’.